tirsdag 3. januar 2012

Jean Paul Gaultier - Le Enfant Terrible!



Franskmannen har aldri fått formell trening, men sendte sketsjer til store motehus og blei tatt under vingen til Pierre Cardin, og arbeida som assistenten hans. 6 år seinare sendte han ut ein individuell kolleksjon, og begynte å arbeide hardt for å fortjene kallenavnet enfant terrible - the naughty child “Slemt barn», ein som gjer at andre blir flau og sjokkerte. 



















Gaultier er for eksempel bak dei spisse BH-ane til Madonna på nitti-talet, som dukker opp i ny og ne i hans design. Han generaliserte også bruken av undertøy som yttertøy.
Han introduserte skjørt for menn i 1985, ein moderne kilt. Du kan sei at han har skapt 2000-talets lette holdning til korleis ein kler seg.



                                                                                   
Han har lagd alt ifrå kjoler lagd av brød til Haute couture kjolar med overdådig silke, brokade, pels og diamanter. Hans variasjoner gjer at han får vise alle sine kreative sider, og får vise sine eksepsjonelle evner til å skape og abstrahere. Hans blanding av klassisk glamorøst og moderne chic gjer han til eit bilete av 2000-talets moteverden.







På sine visninger og shows har han sjokkert moteverden med sine modeller, som inkluderer:





 - Gravide kvinner,









 



- Små barn,




                                                                                                                   





 -Overvektige kvinner,

 





- Alternative(Tatovering & Piercing) 








Madame      Le Male    Classique


Merket hans inkluderer også parfymer
- Som du MÅ ha lukta ein gong i løpet av livet ditt, da garantere eg deg! 

Nesten alle parfymeflaskene hans er forma som byster og dekorert etter tema og duft. Classique har et korsett, og den nye versjonen har fått blomster(til høgre). Le Male er inspirert av det maritime, Gaultiers favoritt. 



Jean Paul bryter grenser, men har selv en ganske enkel stil – Enten svart og kvitt eller maritimt. Noko som gjer at designet hans får endå større effekt på publikum. Han er modellenes favoritt på catwalken, og hemmeligheten hans blei avslørt av Coco Rocha i eit intervju med designeren. Han serverer nemlig kaker og bakst når modellene prøver kjoler!




Av : Sunniva.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar