tirsdag 10. januar 2012

Verner Panton

1926-1998



Verner Panton var en dansk møbel desigenr og akritekt. Han har blitt kjent over hele verden og de aller fleste har sett noen av møblene hans. Hans design er veldig moderne, og noe lignende hadde ikke blitt gjort før, derfor ble mange sjokkerte når de såg det for første gang.  Noe som gjenkjenner hans design er sterke farger og spesielle former. Mange av hans møbler er laget i plastikk, glassfiber og metall. Overflatene er ofte enkle og reine. Flere av hans design er fortsatt i produksjon. Annet enn møbler har han også designet lamper, veggornament, tekstiler og miljøer.

På nettsiden «www.vernerpanton.com» skriver de at Verner Panton ikke hadde avgrensinger slik som andre voksne hadde, men at han hadde fantasien til ett barn, noe som vi ser igjenn i hans design. I tillegg vil mange si at hans design er i typisk 60-talls stil, og noen trekk ligner på pop-art og optisk kunst. I dag er hans møbler verdenskejnt og du har sikkert sett noen av dem. 

Noen eksempler på hans arbeid er: 

Barboy - Et oppbevaringsskap for flasker og glass.

Panton-stolen - Denne stolen er laget av plastikk og var en av de første i sitt slag. Denne ble veldig berømt.

Living Unit, Dralon - Et slags sete/benk/sofa-system. 

Living Tower - Nok en smart løsning på sofa, om en kan kalle det det. 

Visiona - Her er det hele miljøer i denne stilen! Det blir nesten som en annen verden. Dette var en utstilling på et tysk cruise-ship. 

Trapholt Lamp - Disse lampene var noe av det siste Verner Panton lagde. De ble utstilt på en utstilling i Trapholt i Danmark bare noen få dager etter Pantons død. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar