tirsdag 10. januar 2012

Karim Rashid

Karim Rashid (På arabisk  كريم رشيد) er ein industriell designar, som er fødd i Egypt i 1960, og vaks opp i Canada. Han tok bachelor i industriell design på Carleton University. og fortsette studiene i Italia. Karim har tidlegare vore professor i industriell design og har framleis gjesteforelesningar på universitet i heile verda. Han har prosjekt innanfor intreiør, mote, møblar, lampar, kunst og musikk til instalasjonar. Det meste han lage er fargerikt, moderne og organisk. Han har sitt eige design studio i New York og samarbeidar med firma over heile verda. Han er også dj og føler seg ofta inspirert av musikk. Karim er opptatt av fridom, det moderne og kreaktivitet.

Her er bileter frå leiligheiten hans i New York.

Litt fasinert øve det fargerike sjakkbordet til Karim. Eit moderne, meir fargerik og ein kontrast til eit vanleg sjakkbord av tre, 
Fleire av designa av Karim er leiking med linjene og størrelsesforhold, som gjør at bla. desse to klokkene ser ut som dei stikke ut frå den flate overflata.


Var litt overaska når eg fant det bade her. Mykje roligare og ingen sterke fargar. Eg hadde ikkje trudd det var laga av Karim om eg ikkje fant det på nettida hans.
Såg for meg at alle bada hans ville sjå meir slik ut:
Venstre badet i leiligheten hans i NY, og til høgre frå Cisal, Italy.



Dei tre radioane til Olive har mønster som ein finn igjenn i mange av designa til Karim. Den til venstre finn ein bla. igjen i klokkene og i hard disken i bilete under.



Karim har laga fleire design for mange kjente store firma harddisken frå LaCie og dataen frå Asus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar