mandag 9. januar 2012

Menu A/S

Menu
Menu er eit designbyrå som held til i Danmark.
Litt om historien: Dei starta opp alt i 1979, med Simon Hansen som grunnleggjar. Det var ei familiebedrift som dei kalla Danish Steel House, som gjekk ut på å laga stålprodukter til cateringindustrien.
missing
I 1988 utvikler Bjarne Hansen det berømte Irish Coffee settet, som blir ein internasjonal salgsuksess. Det var nyskapande design, frå det gamle.
I 1998 skifter firmaer namn frå Danish Steel House til Menu.Designaren Pernille Vea vert ansatt, og utviklinga av unike, toppselgende designerprodukt tek for alvor fart.

I 2004 vert moderverksamheita Scandinavian Living etablert. Der vert dei induviduelle varemerkene Menu, Menu Pro, QDO og Unique Interior samla.

I 2006-07 sel familien Hansen ein del av verksamheita til tidligare ISO- diriktør Peter Midtgaard. Menu's faste designerteam består no av Norm, Pernille Vea, Jakob Wagner og Christian Bjørn.
Norm (DK)Pernille Vea (DK)
Jakob Wagner (DK)Christian Bjørn (DK)
Menu er veldig opptatt av å lage estetiske, praktiske kvardagsoveraskelsar, som du vert gladare og gladare av å sjå på, ta på og ikkje minst å bruke. Og som gjerne får deg til å seie: Sjølvsagt- kvifor er det ingen som har funne på dette før? 

Dei prøver også å sette vellkjennte ting saman på ein ny måte, for å skape nye kombinasjoner i form, funksjon, matereale og estetikk. Dei vil ha eit reint og formmessig handtverk, og kutter derfor ut pynt og små nips. Reine linjer og overflater, er to viktige faktorar.
Menu har også vunne mange prisar, blandt anna Red Dot Design Awards for vinflaske kjølaren på bilete over.
Andre prisar:
IF Design Award
Formland Design Award
Good Design Award
Design Award Germany
The Design Plus Award
Australian Design Award
FORM

http://www.menu.as/da/collection/dining/dining-unplugged/0/t


missing

Vil du ha meir informasjon, gå inn på: http://www.menu.as/da/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar