tirsdag 13. desember 2011

Nederlandske Studio Jo Meesters

Bærekraftig design frå SNL.NO: , designprosess der designeren tar hensyn til miljø på lik linje med kvalitet, teknologi, estetikk, ergonomi etc. Innebærer å finne alternative designløsninger slik at produktet forårsaker lavere miljøbelastning totalt sett.

Studio Jo Meesters
 er eit nederlandsk firma som driv med bærekraftig design. Dei har laga ein serie som heiter PULP. Pulp er ein kolleksjon av interiørprodukter  laga av resirkulert papir, lim og vatn. Innsiden av produktene er behandla med epoxy, som gjer den sterk og vanntett.
Eg trur grunnen til at dei lagar møblar på denne måten er at no for tiden er så opptatt av miljøet, og folk vil også ha miljøvennlige ting. Og for å ta vare på miljøet er det mykje betre å gjere om gammalt papir og lage møblar av det, i staden for å hugga ned den dyrebare regnskogen.

Sjølve kolleksjonen er veldig tøff, men måten bildene av kolleksjonen er tatt på gjer det heile ekstra spennande. Stylingen, fotograferinga, oppsettet og ikkej mins produktene.




Eg synst spessielt lampen på det øverste bilete var veldig tøff!


Tar med noen flere produkter fra samme firma. Dette skapet er sandblåst og perforert og designet med en ide om å forbedre kasserte møbler ved å bruke nye teknikker. Jeg synes de har klart det veldig bra!

Dette var berre ein av dei mange kolleksjonane deira. For meir informasjon om både firmaet og fleire kolleksjonar, gå inn på: Studio Jo Meesters

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar